OP PAD NAAR SANTIAGO

woensdag 18 mei 2011

Morgen zwaar

Gisteren in Santo Domingo de la Calzada aangekomen en uiteraard eerst naar de kerk met de haan gelopen. Schitterende kerk maar de haan viel tegen.Zat op z,n stokkie en viel bijna om van lamlendigheid. Moeilijk foto van te maken vanwege licht. Maar goed als je goed kijkt staat ie erop.Was weer een uitzonderlijk mooie route door de wijnstreek La Rioga.Na de laatste klim zag je het landschap al enigzins veranderen, minder druivenranken en meer graanvelden. Geslapen in een hotel omdat de herbergen vol waren. Heerlijk gegeten in een restaurant met twee vorkjes in Michelingids. Niet echt pelgrimsachtig maar we moeten er ook geen strafexpeditie van maken, toch.
Vandaag naar Belorado gelopen, 27 km, niet echt steil maar ook weer niet makkelijk.Denk dat we de aankomende dagen iets rustiger aandoen. We zijn in een herberg beland met ,n grote zaal en ook tweepersoons kamers. Dus, weet je het wel zeker,het laatse gepakt, eigen douche en toilet. We zijn enigzins uitgeblust en gaan na het eten dan ook vroeg naar bed. Frieda is heel druk met de was. Er is een machine dus alles weer lekker fris. Op de hand krijg je het niet zo schoon, vooral de afritsbroeken niet. Beetje last van mijn bovenbenen, als je een tijdje lekker rust is het ook weer zo over.Frieda had de turbo erop.
Je ontmoet mensen uit alle windstreken, gisteren zelfs een Koreaan en Japanner.De laatste had een boodschappen karretje voor zijn bagage, zag er erg ongemakkelijk uit. Na een tijdje zie je vele weer terug, ieder heeft zijn eigen tempo.
Morgen een zware tocht maar doen het waarschijnlijk in twee keer. Anders gaan we te snel en moet je het later bekopen.
Groetjes uit ,n bewolkt en fris Belorado. Ed en Frieda.