OP PAD NAAR SANTIAGO

woensdag 8 juni 2011

JUUN PELLE

JUUN PELLE

Geplaatst op: 2011-06-08 19:48:12

Wel even geleden dat we op het net konden. Het laatste was in het klooster van Samos.Daarna gewandeld naar Sarria en verder naar Porto Marin. In Sarria de eerste echte regen gehad van de hele tour. Was ook wel de moeite,tot het bot toe nat. in de loopvan de middag aangekomen in het stadje dat in 1950 geheel is opgebouwd nadat het oude in het stuwmeer verdwenen was.Nou de aankomst was mooi in Porto Marin maar voor de rest een niets zeggend stadje. Geslapen in de gemeentelijke herberg,lekkere bedden,daar hield het mee op. Vieze douches en alles zag er niet uit. S,avonds gegeten in een restaurant met een kelner die op Manuel van Fawlty Towers leek.Vroeg naar bed en gisteren naar Airexe gelopen. Niet ver,je kunt merken dat de pijp leeg gaat geraken. S, morgens gaat het nog wel maar in de loop van de middag gaat snel de pit eruit. galicie is best wel mooi maar toch is de gezelligheid van eerdere dagen verdwenen. Bijna niemand zegt meer Buen Camino, dit komt omdat de 100 km lopers erbij zijn gekomen.

Vandaag naar Melide gegaan en vanmiddag pulpo gegeten waar dit stadje bekend om is.

Eenzaak waar n wild paard geen scha kan doen en toch heel apart. vanavond slapen  we in een pension,n klein steegje waar , n pijl naartoe verwees. een heerlijk moderne kamer met een gloeiend hete douche,daar waren we wel weer n keer aantoe.
Het scheelt nog ,n juunpelle en dan zijn we er. Morgen ongeveer 20 km en de laatste dertig verdelen over Vrijdag en zaterdag. Ongelooflijk nog steeds dat we geen blaren of ook maar iets hebben,de gewone pijntjes van elke dag maar dat was het ook wel.Zaterdag heeft Melanie een hotel geboekt voor twee nachten. dan gaan we uiteraard naar de eind mis in de kathedraal. Daarna zien we wel hoe het verder loopt,met treinen en/of vliegtuig.We kunnen eigenlijk nog niet goed beseffen dat we het geflikt hebben,tot nu toe dan, dat komt zeker nog.Je kunt nog altijd je been breken of zoiets, maar dat is wel een doem senario.

Nou tot volgend keer maar weer,met de groetjes aan een ieder,vanuit een fris noord- spanje.
Ed & Frieda