OP PAD NAAR SANTIAGO

dinsdag 28 juni 2011

WEER THUIS

Weer thuis

Geplaatst op: 2011-06-28 17:20:36

Na vijf weken wandelen, nou ja wandelen, door Noord-Spanje weer voor de eerste keer geslapen in ons eigen bedje. Eerst zijn we nog ruim n weekje in onze "Casa Mariposa" in Murcia geweest. Dus afgekickt van het lopen zijn we al wel.Toch blijft het vreemd om niet s, morgens te kunnen zeggen, we gaan op pad. Natuurlijk is er de voldoening dat het gelukt is, toch ook spijt dat het erop zit. Het was een enorm mooie ervaring die we achteraf gezien niet hadden willen missen.

Nu alle foto,s en verslagen gaan ordenen en proberen er een mooie herinnering van te maken. Trouwens vanmorgen voor het eerst de foto,s bekeken en dan krijg je helemaal een gevoel van..., weet eigenlijk niet hoe ik het onder woorden moet brengen. Heimwee is het niet, want dat heb je als je naar huis wilt, is er wel een woord voor??.Verlangen naar terug, ja dat is het zeker!! De indrukken waren zoveel dat we het dagboekje erbij moeten nemen om alles duidelijker op een rijtje te krijgen.
Met verlangen naar terug bedoelen we meer naar het leven daar, geen TV, bijna geen telefoon, geen luxe, maar basic en dat blijkt genoeg te zijn om hele mooie ervaringen op te doen en mensen uit alle windstreken te leren kennen. Tuurlijk is het ook weer fijn thuis te zijn, kinderen-kleinkinderen-familie-vrienden-kennissen. Prachtig ontvangst gehad, Het Heem, waar wij wonen was versierd met ballonnen en vlaggetjes, geheel onverwacht maar hartverwarmend leuk. Huis vol bloemen van velen.  S,avonds `n borrel met de hele buts. In een woord SUPER.

Nu in de gewone wereld, rekeningen,telefoon,Tv,twitter,radio,laptop,krant,werk....enz. en noem maar op, alle gewone dingen. Dat blijft noch wennen. Zal dat ooit weer hetzelfde zijn? Nee ik denk niet helemaal, tuurlijk dit went ook wel weer. Maar het leven zoals we daar hadden blijft toch in gedachte en is niet uit te wissen.      Gelukkig niet!!

Zal regelmatig een stukje schrijven van  "Hoe is het na de Camino de Santiago"    Niet zo frequent als de laatste periode  maar toch wel prettig om voor ons zelf te kijken hoe het is en dat op te schtrijven. Maak je het bewuster mee, de verandering of toch ook wel helemaal geen verandering, we weten het niet.
In ieder geval, allen die ons gevolgd hebben, heel erg bedankt Ook dit was voor ons nieuw om te ervaren dat anderen het leuk vonden onze beschrijvingen te lezen en te reageren. 
TOT SPOEDIG. ED & FRIEDA.