OP PAD NAAR SANTIAGO

zondag 29 mei 2011

Barca en € 0,75

Gisteren een saaie etappe naar Leon. We dachten een makkie omdat aantal km niet veel voorstelden. Verkeerd gedacht, het was niet alleen saai maar gezien mijn voeten het lieten afweten na de zware etappe van de vorige dag, was het een crime.De laatse dagen kreeg ik steeds meer last van mijn voeten.Maar goed toch weer aangekomen. Leon was weer een geweldig mooie stad, en druk, het was Zaterdag. Veel demonstraties, jongeren tegen de enorme werkloosheid in Spanje. Ook een demonstratie tegen abortus.Valt op dat in grote steden veel winkels leeg staan of uitverkoop houden omdat ze ermee stoppen.

Gaat echt niet goed in Spanje.S,vonds een terras gevonden wat niet zo druk was en waar ze om half negen een TV naar buiten droegen.Vlakbij het hotel dat we hadden genomen, dat verdiende vonden we zelf.Een prachtige wedstrijd gezien, Barca is van een aparte klasse, jammer voor van der Sar, maar M U  kwamen niet aan de bak. Daarna barste het feest los in de stad. Duizenden mensen, jongeren die in fonteinen sprongen, vuurwerk, in een woord, geweldig.


Om twaalf uur het bedje opgezocht en vandaag een beetje uitgeslapen, half acht.Na het ontbijt vertrokken en er liepen behoorlijk wat zatte mensen rond die net klaar waren met de beest uithangen. Maar totaal geen rottigheid.
Een tijdje geleden heb geschreven dat ik mijn steunzolen was vergeten, tot nu tot niet veel van gemerkt. Tot Frieda zei dat er geen binnenzool in mijn schoenen zat, die had ik eruit gehaal vanwege die steunzolen.Dus loop al 500 km zonder binnenzool. Bij zo,n chineese winkel waar ze de duivel en zijn ouwe moer verkopen binnen gegaan en ja hoor voor € 0,75 een paar gekocht.De Farmacia,s waren dicht, Zondag.Nu loop ik als een kieviet en je wilt niet weten wat voor een verschil het is. Maar al met al natuurlijk enorm stom van mij.De rit van vandaag kon je lopen over twee wegen, wij hebben de rustige, maar iets langere genomen. Schtterend, lavendel, ooievaars prachtige planten, schaapskudde noem maar op.

Nu in Villar de Mazarife en slapen in een Albergue. Twee (stapel) bedden allebei boven. dat is voor mij een eeuw geleden denk ik. Frieda had al eerder deze ervaring. Ben benieuwd wat het weer morgen is, vandaag zag het er bewolkt uit en we hebben een paar druppels regen gehad, daarna weer stralend.
Oke tot morgen maar weer. Groetjes Ed & Frieda