OP PAD NAAR SANTIAGO

vrijdag 20 mei 2011

Burgos

Burgos

Geplaatst op: 2011-05-20 20:57:10

We zijn ongeveer 300 km ver. Gaat allemaal prima. Vandaag een behoorlijke klim en toen afdalen naar naar Burgos.Eerste beste hotel in het centrum gevraag of ze een kamer hadden en wat de prijs is.  € 45.- en dat voor zo,n grote stad. direct gedaan. Uitzicht rechts op de kathedraal en onder ons een soort rambla.

Perfect. De aankomende etappes gaan over de Meseta( hoogvlakte). Weer heel iets anders schijnt. We gaan het zien, morgen 30 km en overmorgen 36 km. het zijn dan wel geen alpen maar voor ons soort plattelanders komen ze bij mij over als de Himalaya. Misschien doen we het wel in drie keer. De kathedraal is schitterend en heel wat toeristen die het komen bezoeken. Een heel vriendelijke stad en erg gastvrije, behulpzame mensen.Na alle dagen het pelgrimsmenu vandaag een kebap met frietjes. FF een lekkere vette bek halen.
Ook hier in Burgos grote demonstraties tegen de crisis en alles wat met kapitaal te maken heeft. Zondag verkiezingen in Spanje. Dan zijn we weg uit de stad en op het buitengebied zullen we er wel weinig van merken,denk ik. Dit alles hoort ook bij de Camino.Vanaf gisteren zaten we zonder geld en nergens een pinautomaat te vinden. vandaag eindelijk een gevonden, ja in de stad geen probleem. Straks nog een kleine maaltijd en nog wat flaneren en dan naar bed.Frieda is klaar met de dagelijkse was en op het balkon droogde het rap. Heb een sjaaltje gekocht, niet voor de kou hoor,want het is hier 24 graden in de avond, maar om mijn nek te beschermen tegen de zon.Die staat s,morgens steeds achter je omdat je naar het westen loopt.
Groetjes en tot morgen. Ed en Frieda.