OP PAD NAAR SANTIAGO

vrijdag 27 mei 2011

Oeioeioei

oeioeioei.

Geplaatst op: 2011-05-27 19:12:22

Vanmorgen opgestaan en had niet veel puf. De slaapzaal in de kerk was erg warm, 26 gr. Toch niet slecht geslapen. We lagen er al om 21.00 uur in. Beneden was oefenen voor het plaatselijke bal van morgenavond.De schooljeugd moest allerlei pasjes instuderen en met disco muziek in de kerk was dat een aparte ervaring.Na 1 1/2 lopen een ontbijtje met omelet en koffie. Heerlijk. Mijn vader zou vroeger zeggen¨Dat helpt een zieke hoer weer op het paard¨Ook werd het weer warm maar niet zo als voorgaande dagen. Dus maar weer verder op pad. We hebben er een lange etappe van gemaakt. Saragun - Mansilla de los Mulas is een kleine 40 km.Maar we zijn er geraakt, wel met brandende voeten, maar ja een kleinigheidje hou je toch.Nu in een mooie Albergue en eten hier vanavond ook. Om nog ff ,n straatje om te gaan is de energie niet meer voor.Morgen naar Leon,17 km, dat is te doen. De stad bekijken en dan besluiten of we doorlopen of dat we er een nacht blijven.
We hebben de Meseta nu wel achter ons gelaten en dat vinden we beide niet erg. Erg mooi maar na enkele dagen begint alles toch op elkaar te lijken.De etappes na Leon zijn weer wat bergachtiger, wellicht zwaarder maar ook mooier.Wel leuk om de lemen huizen te zien waar we langs gekomen zijn. Het zijn soms net spookdorpen, je ziet geen kip.Wel weer de koekoek gehoord en ook de vlinders. Nu zitten we aan een biertje en daar krijgen we kersen bij. Weer eens wat anders, in plaats van chips. Zouden we met z,n allen meer moeten doen. Gezonder.
Nou tot morgen maar weer. Trouwens deze blog staat ook op het volgen adres, daar zijn enkele foto,s bijgeplaats. Groetjes Ed & Frieda
http://www.oppadnaarsantiago.blogspot.com/