OP PAD NAAR SANTIAGO

vrijdag 10 juni 2011

WE ZIJN ER BIJNA

We zijn er bijna

Geplaatst op: 2011-06-10 16:27:33

Ja de titel zegt ,t al,¨We zijn er bijna¨ Deze etappe was een mooie, door veel bos en maar n paar pukkeltjes waar we over moesten. Nu in een Albergue in Petruouzo, erg mooi en keurig schoon.De laatse nacht wilde we oerse in een herberg. Morgen in een hotel in Santiagop de Compostela. Geeft wel een lekker gevoel dat we voor het slaèn morgen geen zorgen hebben. Het zou best eens druk kunnen zijn in de eindstad.Geeft toch wel een beetje spanning, na al die weken van stappen ineens te zijn waar het tenslotte allemaal om begonnen is. Nu is het doel niet Santiago, zegt men,maar de reis zelf. Oke das waar maar het het halen van de kathedraal van Santiago lijkt mij toch ook een kick te geven. We gaan het morgen meemaken.Kort en bondig kunnen we stellen dat we een geweldige ervaring hebben meegemaakt. Een om nooit te vergeten.
Vandaag ook weer bekenden gezien van dagen geleden en ik denk morgen er nog meer te zien. Heel apart, van mensen die je gedacht had er al te zijn, kom je nu weer tegen. Ieder heeft zo zijn eigen tempo en veel verschil met de meeste zit er niet in. Natuurlijk heb je van die racers die het alleen maar hebben over het eind in een bepaald aantal dagen, laat ze lekker, dat was voor ons zeker niet de insteek.
Nu nog even een heerlijk siestaatje, vanavond het laatste pelgrimsmenu en dan vroeg naar bed. Denk wel dat het ff wennen wordt, het slaapritme is de laatste tijd volkomen anders geweest. Maar alles wat hierna komt laten we over ons heen komen. Eerst nog genieten morgen.
Trouwens het moet ook niet langer duren want onze schoenzolen worden al knap dun om nog maar niet tespreken van de sokken. De mijne zitten vol gaten. De schoenen gaan we zeker mee naar huis nemen om voor de deur in de boom te hangen.
Heel veel groetjes allemaal en tot morgen. Ed & Frieda