OP PAD NAAR SANTIAGO

dinsdag 1 februari 2011

Eerste oefenronde

Eerste oefenronde


Eerste oefenronde
Nadat ik vanmiddag `n rondje golf gespeeld heb ( 8km )vanavond na het eten nog een klein rondje gelopen,samen met Frieda (5km). Het begin is er. Frieda heeft gelopen met die Nordic Walking stokken. Mag ik eigenlijk niet zeggen, maar het lijkt mij wat oma-achtig.  Ik vond het helemaal niks, je word er nerveus van. Zie straks in Spanje wel of ik daar een houten stok aanschaf Moet natuurlijk niet zo`n grote mond hebben want wellicht lacht ze mij straks ook weleens uit, als het wat moeilijk gaat.En dat zal wel een keer gebeuren.  Zijn nu op internet aan het  uitveugelen wat de beste en lichtste rugtas is en ook slaapzak. Je moet erg op de kilootjes letten, dus is wel erg belangrijk.Zag ergens op een camino gerelateerde site een mooie spreuk. "ALLES WAT JE THUIS LAAT IS MOOI MEEGENOMEN"' Morgenavond weer een rondje maar dan iets verder. Krijgen al behoorlijk de CAMINOkriebels. Deze week wordt bekend wanneer de definitieve datum is van ons vertrek. Moeten allebei nog goed nagaan of het kan met ons werk.
Volgende keer de definitieve datum.
Groetjes. Ed & Frieda.

Religieus

 

Religieus
Waar doe je dit voor, vraag ik mij vaak af. Vanwege religieuze opvatting, nee niet echt.Ben katholiek opgevoed maar om nu te zeggen practiserend,nee dus. Om sportieve overweging ook niet echt, ga er zeker geen prestatieloop van maken. Ja waarom dan wel? Spiritueel, misschien is dat wel de hoofdzaak.We zijn beide niet echt van die zwevers maar willen we wel "back to basic". Gek genoeg heb ik nooit getwijfeld over deze route. het was direct duidelijk dat het vanaf Saint Jean pied de port zou worden terwijl ik er nog nooit van gehoord had. Net of het jaren onbewust sluimerde. Nu we de draad weer opgepakt hebben zou je eigenlijk er morgen aan willen beginnen, dat kan natuurlijk niet, toch zit je al in een roes. We hebben nu `n schemaatje klaar en beginnen Maandag te oefenen. Je merkt wel aan velen waar je je plannen aan verteld dat er meer zijn die het gek vinden dat je eraan begint, maar tevens een soort van jaloersheid voelt, zo van "zij wel" Anderen reageren weer zeer positief en zeggen ons toe om het geheel te volgen. Goed te zien deze verschillende meningen,dat wel. Toch is dit echter zeker niet een reden om op pad te gaan, we doen het geheel voor ons zelf.
Volgend keer weer meer.
Ed & Frieda

Voorbereiding

Voorbereiding

Voorbereiding
Frieda gaat vandaag wandelroutes met de afstanden meten. Zo kunnen wij een schema gaan maken met oefenrondes. Het lijkt ons niet verstandig om direct met grote afstanden te beginnen. Eerst maar rondjes van 5 km en zo oplopend. Deze afstanden zijn we natuurlijk al wel gewend omdat we dit regelmatig op de golfbaan doen. Daar is een compleet rondje ook tussen de 8 en 10 km. Maar daar stop je regelmatig om de bal te slaan, dus toch heel anders. Kortom, het gaat echt weer leven en heb er ook erg veel zin.
Kom hier later een dezer dagen op terug.
Groetjes.
Ed & Frieda

Opnieuw beginnen

We zijn nu echt aan het nagaan wanneer we met een gerust hart kunnen afreizen naar San Pied de Port. Dit is een grensplaats in de Pyreneeën, maar nog wel in Frankrijk. Vandaar ongeveer 800km naar Santiago de Compostella.
Trouwens ons fotootje linksboven is ook niet echt geslaagd.Als we zo dik zouden zijn is wandelen zekker op z,n plaats. het is nu echt wachten op n beetje beter weer. Voor een buitje blijf ik niet thuis maar dit is wer erg triest.