OP PAD NAAR SANTIAGO

zondag 22 mei 2011

Meseta

Gisteren uit Burgos naar Hornillos de Camino gelopen. Een dagje grote stad is wat ons betreft wel genoeg, was schitterend maar toch in de buiten lopen doet ons meer plezier.Ontmoeten steeds leuke mensen uit alle windstreken. Gisteravond met een Belgs echtpaar gegeten, dat was per uitzondering minder. Menu te duur ( 8,90 euro incl. water,wijn) bediening niet goed etc. Waar heb je het over. In Tardados eerst een ontbijtje, gebakken eieren met spek en twee koffies en de hele wereld ziet er weer prachtig uit. Aan cholesterol hoeven we niet te denken want dat lopen we er wel uit. De etappe ging over de hoogvlaktes( Meseta), wat een rust en verte. Overal waar je kijkt koren en nog eens koren.De etappe was niet moeilijk, ookal omdat we niet zo ver gegaan zijn. Als je loopt denk je aan allerlei dingen waar je anders niet aan denkt.Het viel mij op dat als je naar de grond kijkt en een insect ziet je automatisch de stap verkleint of vergroot om het niet te vertrappen. Nooit bij stil gestaan. Ben zeker geen natuurfreak maar toch doe je zoiets. Gek he! Geslapen in Albergue, met twaalf op de kamer. Prima gepit, wel s,nachts koud gekregen, dus een extra dekentje gevonden. Niet makkelijk midden in de nacht als iedereen slaapt. Uit de douche kwam alleen koud water,brrr.

Vandaag naar Castrojeriz. Weer een etappe over de Meseta. Pauze gehouden in een oude bouwval van een klooster,Conventon de San Anton. Nu in ,n albergue, weer met twaalven op de kamer, wel lekker ruim dus helemaal niets mis mee, en een warme douche. Wat moet een mens nog meer.
Vanmorgen was het tamelijk fris en veel wind , nu is het stralend. Lekker op een terrasje en straks een kleine siesta en dan eten. Heb het pelgrimsmenu gereserveerd, best wel druk hier in de dorpen. We eten met z,n vieren, dame uit Duitsland en een uit Brazilie.Dit maakt de Camino tot een zeer uitzonderlijk feest. Je denkt nadat je gedoucht hebt helemaal niet meer aan alle pijntjes, al zijn ze er natuurlijk wel. Het blijft toch redelijk zwaar.Van het thuisfront ook allerlei goede berichten en dat geeft een geruststellend gevoel.



Morgenochten direct een zware klim en dan verder naar Fromista. Houd jullie wel weer op de hoogte. Gaat niet elkde dag omdat niet overal internet te vinden is.

Groetjes Ed en Frieda